Kuřecí nudličky s játry a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí nudličky s játry a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13452 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Kečup |
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 150,3mg |
Draslík | 578,5mg |
Vláknina | 789,8mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Olej stolní, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí nudličky s játry a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, odblaněná játra krájíme na tenké plátky. Žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky. |
2 | Kuřecí nudličky vložíme na rozehřátý olej v pánvi a za stálého míchání je krátce opečeme. Přidáme játra, asi minutu opékáme, nakonec vložíme žampiony a opékáme ještě 4 minuty. |
3 | Do směsi vmícháme kečup, víno (můžeme použít i trochu vermutu), worcester, sůl a pepř. Vše krátce podusíme. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s těstovinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Kuřecí játra můžeme nahradit vepřovými játry.