Houbová pánev se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová pánev se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1355 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
200 g | Hlíva ústřičná |
200 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 9,2mg |
Draslík | 675,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín celý, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová pánev se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Houby pokrájíme na malé kousky, papriky a feferonku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka, čsenek na plátky. |
2 | Spařená rajčata zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. |
3 | Rozehřejeme v pánvi olej, orestujeme kmín, dáme houby, papriku, feferonku, pórek a vše smažíme. |
4 | Do směsi přimícháme jogurt, dáme česnek, koření, sůl a rajčata. Vše podusíme a podáváme teplé. |