Brambory s vejci v bylinkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s vejci v bylinkové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13599 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
150 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 256,1mg |
Draslík | 743,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s vejci v bylinkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, zchladíme a oloupeme. Ponecháme je celé. |
2 | Jogurt smícháme s trochou hořčice, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme nasekané bylinky. |
3 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. |
4 | Na talíř upravíme brambory a vejci a podlijeme je připravenou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.