Kapustové šátečky se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové šátečky se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14120 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Kapusta hlávková |
125 g | Máslo bylinkové |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 431,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 303,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kapusta hlávková, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové šátečky se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a spaříme horkou vodou. Chvíli blanšírujeme, slijeme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou cibuli, šunku a 2 kapustové listy jemně nakrájíme. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Směs rozdělíme na 12 listů kapusty a navrch položíme kousek bylinkového másla. Listy svážeme do šátečků snítkou pažitky. Zbylou pažitku nasekáme. |
3 | Šátečky urovnáme do hrnce, zalijeme vývarem s vínem a vaříme 30 minut. Potom do vývaru vmícháme protlak, cukr, pepř, sůl a pažitku. |
4 | Omáčkou přelijeme šátečky na talíři. Podáváme s vařenými bramborami. |