Mrkvový koláč s gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový koláč s gorgonzolou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14152 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr Gorgonzola |
1 ks | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 267,8mg |
Draslík | 172,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Slunečnice - semena, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový koláč s gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, studeného másla, 1 vejce a špetky soli rychle vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. |
2 | Mrkev oloupeme a podélně nakrájíme na nudličky. Povaříme 3 minuty, zchladíme a necháme okapat. |
3 | Smetanu rozšleháme se 2 vejci a vmícháme rozmačkaný sýr. Výrazně osolíme a opepříme. |
4 | Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu o průměru 26 cm. Na těsto hvězdicovitě rozložíme mrkev a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky a koláč pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení ozdobíme lístky tymiánu a podáváme. |