Jednoduchý recept

Slávky se zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14156

Ingredience

180 g Celer řapíkatý
100 g Cibule
140 g Mrkev kořen
2000 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
180 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar z hovězích kostí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 595kJ
9% Sacharidy 34 g
137% Tuky 103 g
127% Sodík 3 g
125% Bílkoviny 70 g

Slávky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Slávky omyjeme pod studenou vodou kartáčem. Zeleninu očistíme, pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na čtvrtky.

2

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme 5 minut.

3

Do hrnce vložíme slávky a vaříme je pod pokličkou tak dlouho, až se otevřou. Občas hrncem potřeseme.

4

Slávky podáváme v nádobě, ve které jsme je vařili.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept