Římský salát s Parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský salát s Parmezánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14219 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Bageta |
0,3 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Salát římský |
1 ks | Šalotka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 499,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cukr krupice, Salát římský, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský salát s Parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut do křupava. |
2 | Salát omyjeme, osušíme a hlávky podélně rozpůlíme a pokrájíme na proužky asi 3cm široké. |
3 | Promícháme ocet, hořčici, zakysanou smetanu, sůl, pepř a cukr. Nakonec zašleháme olej a vmícháme oloupanou, nadrobno rozsekanou šalotku. Salát vložíme do mísy a zlehka vmícháme zálivku. Na salát nastrouháme sýr a posypeme jej kostičkami opečené bagety. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.