Mléčná rýže stracciatella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná rýže stracciatella
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14242 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
80 g | Mandle |
250 g | Mango |
20 g | Máslo čerstvé |
1,5 l | Mléko polotučné |
400 g | Rýže předvařená (parboiled) |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 114,3mg |
Draslík | 565,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 490,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Mandle, Mango, Rýže předvařená (parboiled) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná rýže stracciatella postup přípravy receptu:
1 | Mléko s trochou vody a s cukrem svaříme v hrnci. Přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka. Po vychladnutí uložíme do chladničky asi na 45 minut. |
2 | Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha. Šlehačku spolu s nastrouhanou čokoládou a nasucho opraženými, nasekanými mandlemi vmícháme do vychladlé rýže. Hmotou naplníme máslem vymazané sklenice, upěchujeme a vyklopíme na talíře. |
3 | Mango oloupeme a 3/4 množství rozmixujeme na pyré. Zbylé mango nakrájíme na kostky a vmícháme do pyré. |
4 | Mangovou omáčku nalijeme kolem rýže a pokrm ozdobíme nasekanými pistáciemi. |