Recept

Jahody smažené v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14300

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
125 ml Minerální voda perlivá
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 702kJ
11% Sacharidy 38 g
36% Tuky 27 g
4% Sodík 80 mg
9% Bílkoviny 5 g

Jahody smažené v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Ze žloutku, mouky, cukru, skořice, oleje (1 polévková lžíce) a minerálky připravíme hladké těstíčko. Necháme je asi 30 minut odpočinout.

2

Jahody omyjeme a osušíme, zelené stopečky ponecháme.

3

Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do těstíčka. Jahody uchopíme za stopku a protáhneme těstíčkem. Vkládáme je postupně do rozehřátého oleje a smažíme asi 3 minuty dozlatova.

4

Jahody vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Před podáváním je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Můžeme podávat s vanilkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept