Zapečené brambory se slávkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory se slávkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14411 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
5 ks | Cibule |
600 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
8 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 352,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Mušle slávky, Pažitka, Pepř bílý, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory se slávkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory pokrájíme na plátky nebo je nastrouháme. |
2 | Mléko rozšleháme se zeleninovým vývarem a vejci, osolíme, a opepříme. |
3 | Do vymazané zapékací mísy navrstvíme kolečka cibule, plátky brambor, sardelové řezy a vyloupané maso ze slávek. Zalijeme vaječným mlékem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut do zlatova. |
4 | Pokrm vyjmeme z trouby, posypeme pokrájenou pažitkou a ihned podáváme. |
5 | Vhodnou přílohou je opečená bageta. |
Poznámka
Servírujeme teplé.