Čajové piškoty s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čajové piškoty s fenyklem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14436 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
1 špetka | Fenykl obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 147,3mg |
Draslík | 66,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Fenykl obecný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čajové piškoty s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky třeme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zlehka do něj vmícháme žloutky utřené s cukrem a prosátou mouku, promíchanou se špetkou fenkylu. |
2 | Na máslem vymaštěný a moukou vysypaný plech tvarujeme pomocí cukrářského sáčku podlouhlé piškoty. Necháme je chvíli zaschnout, poté je posypeme krupicovým cukrem. |
3 | Pečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. Upečené piškoty opatrně odebereme z plechu nožem a necháme vychladnout. |
Poznámka
Servírujeme studené.