Hovězí vývar tmavý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar tmavý
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1448 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
500 g | Kosti hovězí řídké |
0,3 ks | Květák |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 116,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Kapusta hlávková, Květák, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kosti hovězí řídké, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar tmavý postup přípravy receptu:
1 | Omyté kosti a maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. |
2 | Polovinu očištěné zeleniny přidáme v kuse k změklému masu a vaříme na mírném ohni. |
3 | Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na plátky s kouskem cibule. Osmažíme do zlatova na rozehřátém tuku a přidáme do vývaru. |
4 | Podáváme s vaječnou sedlinou či smaženými noky. |
Poznámka
1/4 menší kapusty