Rejnok na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok na másle
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14495 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Máslová omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Rejnok na másle | |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
600 g | Rejnok křídlo |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 52,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 8,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Ocet vinný, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok na másle postup přípravy receptu:
1 | Čtyři ploutve rejnoka položíme v jedné vrstvě do větší hluboké pánve. Zalijeme vodou, přidáme plátek cibule, snítky petržele, sůl a zrnka pepře. Přivedeme k varu, nezakrýváme. Na velmi mírném plameni vaříme 15 - 20 minut. |
2 | Rybu vyjmeme na mísu, odstraníme kůži a větší kosti. Dáme pozor aby se ryba nerozdrobila. |
3 | Máslo necháme na větší pánvi zhnědnout, přidáme kapary a odstavíme. Přilijeme ocet, až začne máslo bublat, můžeme přidat nasekanou petržel, směsí rybu přelijeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Místo kaparů můžeme použít černé olivy nebo žampióny. Ocet můžeme nahradit šťávu z citrónu, rejnoka můžeme nahradit štikou nebo jinou rybou.