Recept

Rajčatová rýže s Fetou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14500

Ingredience

1 ks Cibule
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika zelená
2 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
300 g Rýže loupaná
300 g Sýr Feta
1 kávová lžička Sůl
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 996kJ
23% Sacharidy 83 g
15% Tuky 11 g
61% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Rajčatová rýže s Fetou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmahneme na něm oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, krátce podusíme, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Očištěné papriky pokrájíme na kousky.

3

V pánvi na zbylém rozehřátém oleji opékáme papriky 5 minut, vyjmeme je a spolu s rajčaty vmícháme do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme ovčí sýr nakrájený na kostičky, pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept