Recept

Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14540

Ingredience

Omáčka
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
140 ml Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata
2 stroužek Česnek
Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Mouka pšeničná hrubá
2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 523kJ
15% Sacharidy 53 g
52% Tuky 39 g
5% Sodík 107 mg
21% Bílkoviny 12 g

Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do mouky uděláme důlek, nalijeme olej, nasypeme sůl a vejce. Vidličkou suroviny rozmícháme, můžeme použít i mixér. Když je polovina mouky zpracovaná, začneme těsto hníst dlaněmi, ne však prsty. Znovu můžeme použít mixér. Hotové těsto přikryjeme, necháme 15 minut odpočinout.

2

Poté těsto rozdělíme na čtvrtiny a válečkem vyválíme na pomoučněném válu, můžeme použít i strojek na výrobu těstovin. Těstovinové pláty necháme asi 10 minut schnout na utěrce nebo pomoučněném povrchu. Pláty nakrájíme na 5 mm široké proužky, přičemž je sypeme lehce moukou. Nakrájené těstoviny necháme sušit, mezitím připravíme omáčku.

3

Suroviny na omáčku dobře nakrájíme, zamícháme a necháme přes noc v lednici.

4

Těstoviny vaříme ve vroucí slané vodě se lžící oleje asi 5 - 6 minut. Necháme okapat, propláchneme horkou vodou, opět necháme okapat. Teplé nudle dáme na mísu, studenou omáčku na ně a promícháme.

Poznámka

Těstoviny musí být velmi horké, aby vyrovnaly studenou omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept