Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14540 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
140 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata |
Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou | |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 391,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do mouky uděláme důlek, nalijeme olej, nasypeme sůl a vejce. Vidličkou suroviny rozmícháme, můžeme použít i mixér. Když je polovina mouky zpracovaná, začneme těsto hníst dlaněmi, ne však prsty. Znovu můžeme použít mixér. Hotové těsto přikryjeme, necháme 15 minut odpočinout. |
2 | Poté těsto rozdělíme na čtvrtiny a válečkem vyválíme na pomoučněném válu, můžeme použít i strojek na výrobu těstovin. Těstovinové pláty necháme asi 10 minut schnout na utěrce nebo pomoučněném povrchu. Pláty nakrájíme na 5 mm široké proužky, přičemž je sypeme lehce moukou. Nakrájené těstoviny necháme sušit, mezitím připravíme omáčku. |
3 | Suroviny na omáčku dobře nakrájíme, zamícháme a necháme přes noc v lednici. |
4 | Těstoviny vaříme ve vroucí slané vodě se lžící oleje asi 5 - 6 minut. Necháme okapat, propláchneme horkou vodou, opět necháme okapat. Teplé nudle dáme na mísu, studenou omáčku na ně a promícháme. |
Poznámka
Těstoviny musí být velmi horké, aby vyrovnaly studenou omáčku.