Vepřové rolády s polentou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové rolády s polentou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Rulády | |
---|---|
2 ks | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
120 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Šunka dušená |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
800 g | Vepřové maso libové |
140 ml | Víno bílé |
6 polévková lžíce | Víno Marsala |
6 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Vepřové rolády s polentou | |
225 g | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 514,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená, Vepřové maso libové, Víno Marsala, Vývar drůbeží, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové rolády s polentou postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu vývar na polentu a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku. Přidáme sůl a pepř, za stálého míchání vaříme na mírném ohni 55 minut. |
2 | Vepřové řízky nebo steaky zploštíme, na každý dáme plátek šunky a nasekané žampióny. Posypeme strouhaným Parmezánem a šalvějí. Strany řízků přehneme směrem do středu, přitiskneme a srolujeme do rolády. Každý svitek upevníme párátkem a obalíme v mouce. Ve větší pánvi na rozpáleném oleji smažíme nejprve spojem dolů, poté opečeme celé a udržujeme teplé. |
3 | Na výpek v pánvi dáme na jemno nasekanou cibuli a celer, smažíme do zhnědnutí. Přidáme utřený česnek a všechny zbylé suroviny kromě vína Marsala. Šťávu z rajčat si schováme na později. Omáčku přivedeme k varu a rajčata rozmícháme na kousky. Rolády vrátíme na pánev, zakryjeme a vaříme na středním plameni 20 minut. Pokud máme nedostatek tekutiny, přilijeme šťávu z rajčat. |
4 | Když je maso hotové, přendáme ho na talíř a uchováme teplé. Do omáčky přilijeme víno Marsala, přivedeme k varu a vaříme 5 - 10 minut. Omáčku můžeme zjemnit v mixéru. |
5 | Polentu nandáme na talíř, z rolád vyndáme párátka a položíme na polentu. Omáčkou polijeme maso a talíř ozdobíme čerstvou šalvějí. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Polentu je třeba často míchat.