Žampiony plněné jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony plněné jehněčím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14545 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
7 polévková lžíce | Hořčice |
400 g | Jehněčí plec |
180 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Minerální voda perlivá |
120 g | Okurky nakládané |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
16 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 181,3mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí plec, Minerální voda perlivá, Okurky nakládané, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony plněné jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Máslo smícháme (20 g odložíme na vymazání alobalu) se 6 lžícemi hořčice, osolíme a opepříme. |
2 | Omyté jehněčí maso umeleme a promícháme s minerálkou, vejcem, lžící hořčice, prolisovaným česnekem, nasekanou cibuli, okurkou nakrájenou na kostičky a očištěnými, na kostky nakrájenými paprikami. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 8 kuliček a naplníme jimi očištěné kloboučky 8 žampionů. Zbylými kloboučky masovou směs přikryjeme. |
3 | Naplněné žampiony položíme na alobal pomazaný máslem a zabalíme. Grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 10 minut. |