Bujón z červené řepy se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bujón z červené řepy se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1455 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Červená řepa |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 258,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Hovězí vývar základní, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bujón z červené řepy se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 | Vložíme do horkého masového vývaru a přidáme lžičku octa. Povaříme 3-5 min a procedíme. |
3 | Do mělkého talíře či polévkové misky dáme 1 1/2 lžíce husté smetany a zalijeme bujónem. |
4 | Podáváme s topinkami z bílého chleba. |