Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dolmades 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14566
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 ks Cibule
1 ks Citronová šťáva
60 g Hrozinky
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Máta
140 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
180 g Rýže dušená
60 g Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
225 g Vinné listy

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 596kJ
15% Sacharidy 55 g
58% Tuky 44 g
11% Sodík 215 mg
17% Bílkoviny 10 g
Dolmades
  • Dolmades
  • 1
  • Dolmades
  • 2
  • Dolmades
  • 3
  • Dolmades
  • 4
  • Dolmades
  • 5
  • Dolmades
  • 6
  • Vložit obrázek

Dolmades postup přípravy receptu:

1

Čerstvé vinné listy ponoříme na minutu do vroucí vody. Vyndáme, osušíme. Nakládané listy omyjeme a namočíme do misky s teplou vodou cca na 5 minut, vodu oklepeme.

2

Vařenou rýži smícháme se všemi surovinami, kromě oleje a citrónové šťávy. Dochutíme.

3

Listy roztáhneme žilnatou stranou nahoru, odřízneme stonky, na každý list dáme lžíci náplně. Strany listů složíme tak, aby částečně překryly náplň a celý list stočíme jako roládu.

4

Zabalené listy položíme na vetší pánev spojem dolů, přelijeme olejem a citrónovou šťávou. Do poloviny zalijeme teplou vodou, položíme na ně talíř (aby držely tvar), pánev zakryjeme a zvolna vaříme asi 40 minut.

5

Hotové listy přendáme na talíř, ozdobíme klínky citrónu, olivami a bílým jogurtem.

Poznámka

Dolmades se můžou podávat teplé i studené. Místo piniových semínek lze použít mandle.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Dolmades
Výborná chuťovka na letní podvečer. Chvíli jsem sice zápasila s plněním listů, ale pak jsem to zvládla dobře. Zařazuji do naší rodinné kuchařky smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept