Recept

Telecí maso s broskvemi a piniovými jádry

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14618

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Broskve
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Skořice mletá
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
2 polévková lžíce Voda pitná
140 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 218kJ
7% Sacharidy 24 g
39% Tuky 29 g
15% Sodík 291 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí maso s broskvemi a piniovými jádry postup přípravy receptu:

1

Zralé broskve oloupeme tak, že je ponoříme na 30 sekund do horké vody. Vložíme do studené vody a necháme vystydnout, sloupneme. Překrojíme napůl a rozdělíme, vyndáme pecky a broskve vložíme do hluboké nádoby se sherry nebo brandy. Zamícháme, aby byly broskve ponořené.

2

Telecí řízky nakrájené z kýty rozklepeme paličkou nebo zploštíme válečkem. Rozpálíme olej a maso z obou stran opečeme. Zalijeme vínem, přidáme skořici, bobkový list, sůl, pepř a zakryjeme. Vaříme na mírném plameni asi 15 minut, až je maso měkké.

3

Zatímco se maso vaří, rozpustíme v menší pánvi máslo a přidáme piniová jádra, za stálého míchání necháme zezlátnout. Vyjmeme a necháme okapat.

4

Když je maso hotové, vyndáme ho na talíř a uchováme teplé. Do výpeku přidáme solamyl smíchaný s vodou a přivedeme k varu, necháme zhoustnout.

5

Broskve vyjmeme z brandy a nakrájíme na plátky, přidáme i s brandy k omáčce a přivedeme k varu. Na prudkém plameni vaříme asi 1 minutu, můžeme přisladit. Broskve s omáčkou nalijeme na porce masa a posypeme opečenými jádry. Ihned podáváme.

Poznámka

Telecí řízky můžeme nahradit vepřovými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept