Ryba na sladkokyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na sladkokyselo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14674 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Bambusové výhonky |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
120 g | Cukr krupice |
40 dkg | Kapr obecný |
1 ks | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 polévková lžíce | Solamyl |
250 ml | Voda pitná |
3 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 996,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kapr obecný, Ocet vinný, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Sherry brandy, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na sladkokyselo postup přípravy receptu:
1 | Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých špiček. |
2 | Ve woku zahřejeme vodu, ponoříme do ní rybu a přidáme sherry a několik plátků čerstvého zázvoru. Přiklopíme a stáhneme z ohně, necháme asi 20 minut stát, aby se ryba ve vodě dovařila. Zda je ryby již hotová zjistíme tak, že zatáhneme za hřbetní ploutev, jde-li uvolnit, je ryba vařená. Přendáme na nahřátý servírovací talíř a udržujeme v teple. |
3 | Ve woku necháme 4 lžíce vody, přidáme nakrájené bambusové výhonky, cibuli, cukr, nasekaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, ocet, sojovou omáčku, solamyl a zbylý pokrájený zázvor a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybu, zbytek podáváme zvlášť. |
Poznámka
Rybu můžeme také upéci v troubě.
Zajímavý recept