Buňuelos de bacalao - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buňuelos de bacalao
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14779 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 169,3mg |
Draslík | 687,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buňuelos de bacalao postup přípravy receptu:
1 | Nasolenou tresku bacalao namočíme na 20 hodin do studené vody. Za tu dobu vyměníme tak 4-5 x vodu, tím zbavíme rybu nežádoucí slanosti. |
2 | Neloupanou bramboru uvaříme do měkka, když vychladne, oloupeme ji a rozmačkáme s mlékem a dvěma lžícemi oleje. |
3 | Tresku osušíme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu, vaříme 10 minut na středním plameni. Slijeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a vykostíme. Smícháme s rozmačkanou bramborou. |
4 | V menší pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme nadrobno rozkrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a ještě chvíli smažíme. Odstavíme. |
5 | Smícháme bramboru s treskou, cibulku, mouku, kypřící prášek, žloutky, petrželku a sůl. Bílky ušleháme, sníh opatrně přidáme do směsi. Hlubší pánev naplníme z jedné třetiny olejem a rozpálíme. Nabíráme vrchovaté lžíce těsta a vhazujeme ho oleje. Smažíme 2 - 3 minuty, obracíme, dokud koblížky nezískají zlatavou barvu. Necháme okapat a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.