Recept

Kuře v česnekové omáčce

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14792

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Kuřecí stehna
2 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
60 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
125 ml Vývar drůbeží
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 578kJ
2% Sacharidy 6 g
28% Tuky 21 g
16% Sodík 328 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kuře v česnekové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna zbavíme přebytečného tuku a rozporcujeme je na třetiny. Smícháme papriku, sůl, pepř a kuřecí maso ve směsi dobře obalíme.

2

Polovinu oleje rozpálíme ve větší pánvi a chvíli na něm smažíme neoloupané stroužky česneku, aby získaly hnědou barvu. Vyndáme z pánve a vložíme porce kuřete, každý smažíme asi 5 minut, přilijeme sherry a 30 vteřin povaříme. Přilijeme vývar a vložíme bobkový list. Zmírníme oheň, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.

3

Z opečených česnekových stroužků vymačkáme dužinu, přidáme nasekanou italskou petrželku a zpracujeme na pastu. Přimícháme ji ke kuřeti, přiklopíme a dusíme 10 minut, dokud maso nebude měkké. Podáváme horké s rýží nebo vařenými brambory.

Poznámka

Česnek s petrželkou můžeme zpracovat v hmoždíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept