Kuře v česnekové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v česnekové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14792 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
8 stroužek | Česnek |
1 kg | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Olej Heliol jedlý |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 138,3mg |
Draslík | 379,2mg |
Vláknina | 773,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Kuřecí stehna, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej Heliol jedlý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v česnekové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna zbavíme přebytečného tuku a rozporcujeme je na třetiny. Smícháme papriku, sůl, pepř a kuřecí maso ve směsi dobře obalíme. |
2 | Polovinu oleje rozpálíme ve větší pánvi a chvíli na něm smažíme neoloupané stroužky česneku, aby získaly hnědou barvu. Vyndáme z pánve a vložíme porce kuřete, každý smažíme asi 5 minut, přilijeme sherry a 30 vteřin povaříme. Přilijeme vývar a vložíme bobkový list. Zmírníme oheň, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut. |
3 | Z opečených česnekových stroužků vymačkáme dužinu, přidáme nasekanou italskou petrželku a zpracujeme na pastu. Přimícháme ji ke kuřeti, přiklopíme a dusíme 10 minut, dokud maso nebude měkké. Podáváme horké s rýží nebo vařenými brambory. |
Poznámka
Česnek s petrželkou můžeme zpracovat v hmoždíři.