Míchaná vajíčka s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná vajíčka s chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14793 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 plátek | Chléb toastový |
175 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 243,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 886,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Chřest bílý, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná vajíčka s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chléb bez kůrky a nasekaný česnek dáme do mixéru a za přilévání vody zpracujeme na kyprou pastu. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a na prudkém ohni v něm osmahneme chřest nakrájený na 2 cm dlouhé kousky. Smažíme cca 2 minuty, než začne chřest měknout. Přidáme česnekovou pastu, papriku, ocet, sůl a dobře promícháme. Zakryjeme a při střední teplotě dusíme 3 minuty, dokud chřest zcela nezměkne. |
3 | Prošlehaná vejce vlijeme do pánve ke chřestu, zmírníme teplotu a necháme 1 minutu tuhnout. Potom podebereme tužší vaječnou vrstvu vespod, odlepíme ji ode dna a přehrneme přes syrová vejce na povrchu. |
4 | Smažíme 5 minut a postup za tu dobu několikrát opakujeme. Dle chuti osolíme a ihned podáváme. |