Escabeche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Escabeche
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14808 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kmín římský |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
185 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
60 g | Olivy nakládané |
0,5 kávová lžička | Pomerančová kůra |
60 ml | Pomerančová šťáva |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
2 ks | Tymián čerstvý |
185 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr moučkový, Kmín římský, Ocet vinný, Olivy nakládané, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Escabeche postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety poprášíme kořeněnou moukou. |
2 | Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a po várkách usmažíme ryby z obou stran. Vyjmeme z pánve a poklademe vedle sebe na dno nekovové nádoby. |
3 | Ve stejné pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme na kroužky nakrájenou červenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a smažíme na prudkém ohni 5 minut, dokud cibule nezměkne. |
4 | Přidáme tymián, římský kmín, nadrobno nasekanou šalotku a mícháme, dokud nezačne směs vonět. Přimícháme pomerančovou kůru a šťávu, víno, ocet, cukr, sůl a přivedeme k varu. Nalijeme na rybí maso, necháme vychladnout a uložíme na noc do lednice. Podáváme o pokojové teplotě. Posypeme nasekanými zelenými olivami. |
Poznámka
Použijeme tužší filety z bílého rybího masa, např. z parmice, tresky, pilonoše nebo jehlice rohozobé.