Zapečené kuřecí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené kuřecí řízky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
1 kg | Kuřecí prsa |
3 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 50,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Kuřecí prsa, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené kuřecí řízky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a omyté pórky nakrájíme na plátky. |
2 | Naklepané kuřecí řízky posypeme grilovacím kořením. |
3 | Do vymazaného pekáče dáme nejdřív vrstvu brambor, pak vrstvu pórku a vše posolíme. |
4 | Na pánvi opečeme řízky z obou stran a naskládáme je do pekáče, dáme znovu vrstvu brambor a pórku. |
5 | Nakonec vše zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby. |