Jahelník s čerstvým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahelník s čerstvým ovocem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14872 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
3 ks | Banány |
1 špetka | Hřebíček mletý |
100 g | Hrozinky |
200 g | Jáhly - loupané proso |
100 g | Slunečnice - semena |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 68,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 9,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Banány, Hřebíček mletý, Hrozinky, Jáhly - loupané proso, Slunečnice - semena, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahelník s čerstvým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do půl litru vroucí osolené vody vložíme jáhly a mírným varem vaříme 20 minut. Uvařené necháme okapat. |
2 | Oloupané banány nakrájíme na kolečka, smícháme se smetanou, rozinkami, okořeníme anýzem a hřebíčkem. |
3 | Na pánvi orestujeme slunečnicová semínka bez tuku. |
4 | Uvařené jáhly smícháme s banánovou směsí, naservírujeme na talíř a posypeme slunečnicovými semínky. |