Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14890

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
300 g Fazole bílé
200 g Jitrnice domácí
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové koleno uzené
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 2 998kJ
12% Sacharidy 44 g
55% Tuky 41 g
22% Sodík 447 mg
71% Bílkoviny 40 g

Fabada asturiana postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole propláchneme, necháme přes noc máčet ve vodě.

2

Do většího hrnce vložíme koleno, zalijeme vodou, aby bylo ponořené, přivedeme k varu a zvolna vaříme minimálně hodinu, dokud maso nezměkne. Necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Litr vývaru z kolene schováme.

3

Ve větší pánvi rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou slaninu, cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme fazole, uzené maso, šafrán, papriku, bobkový list a sůl. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 1 hodinu, dokud fazole nezměknou.

4

Přidáme kolečka jelítek, 5 minut povaříme, aby se prohřála, dosolíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Do pokrmu použijeme tradiční španělská jelítka morcilla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept