Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14897

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Játra kuřecí
250 g Maso mleté - mix
1 l Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
75 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
100 ml Passata (drcená rajčata)
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
400 g Rajčata
0,5 polévková lžíce Sherry brandy
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
250 g Těstoviny Capellini

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 312kJ
15% Sacharidy 54 g
31% Tuky 24 g
23% Sodík 453 mg
54% Bílkoviny 30 g

Capellini po katalánsku postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso a smažíme 10 minut. Vložíme nasekaná kuřecí játra a cibuli, smažíme do zhnědnutí. Přilijeme sherry, přisypeme tymián, krájená rajčata z konzervy, polovinu nasekané petrželky, vaříme asi 3 minuty, dokud se neodpaří většina tekutiny. Osolíme, necháme vychladnout.

2

Omáčku připravíme tak, že v pánvi rozpálíme máslo, přisypeme mouku a smažíme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud jíška nezíská zlatavou barvu. Odstavíme z ohně, za stálého míchání přiléváme mléko, až se vše spojí.

3

Vrátíme zpátky na oheň a přivedeme k varu, 15 minut mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme muškátovým oříškem a solí.

4

Masovou směsí naplníme Capellini pomocí lžíce nebo kornoutku na šlehačku. Plněné těstoviny vyskládáme vedle sebe na dno máslem vymazané pečící nádoby. Zalijeme omáčkou a pokapeme propasírovanými rajčaty, posypeme strouhaným sýrem, dáme na 45 minut zapéct do trouby na 180°C. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Těstoviny použijeme vařené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept