Máslo s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslo s červeným vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14991 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 542,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslo s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné šalotky jemně nasekáme, vložíme do 125 ml červeného vína spolu se snítkem tymiánu a necháme téměř vyvařit. Ochladíme a vyjmeme tymián. |
2 | Povařenou šalotku vmícháme do změklého másla, osolíme a opepříme. Máslo zabalíme do fólie, srolujeme a dáme vychladit. |
3 | Vychlazené máslo krájíme na plátky a pokládáme na bifteky. |