Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15016

Ingredience

2 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
250 g Fazolové lusky zelené
3 ml Ocet jablečný
100 g Rajčata zelená
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 63 kcal
Kilojoule 263kJ
4% Sacharidy 14 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 11 mg
5% Bílkoviny 3 g

Salsa z nopales postup přípravy receptu:

1

Chilli odrůdy fresno napíchneme na špíz a opečeme nad plamenem, až se na slupkách začnou tvořit puchýře. Opečené vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, odstraníme slupku, semena a nakrájíme nahrubo.

2

Trny z nopales odstraníme, odřízneme tlustý konec u každého plátu, opláchneme, nakrájíme na pruhy a potom na malé kousky.

3

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme nopales, cibuli a oloupané stroužky česneku. Vaříme 10-15 minut, do změknutí.

4

Směs necháme okapat v sítu a dvakrát propláchneme pod tekoucí vodou. Odstraníme cibuli a česnek.

5

Červenou cibuli a tomatillos nakrájíme najemno, vložíme do mísy a přidáme kaktus a chilli.

6

Směs nandáme do velké zavařovací sklenice, zalijeme jablečným octem a uzavřeme. Dáme do lednice alespoň na 1 den, občas obrátíme. Salsa vydrží až 10 dnů.

Poznámka

Nopales jsou křehké listy jedlého kaktusu. Známy jsou také jako opuncie, můžeme nahradit zelenými fazolkami. Tomatillos můžeme nahradit zelenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept