Krab se zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krab se zelenou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15205 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibule lahůdková |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
500 g | Krab |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Rajčata zelená |
225 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 899,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Krab, Rajčata zelená, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krab se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rýži dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát. |
2 | Do mixéru dáme konzervovaná zelená rajčata (pokud je to možné, použijeme tomatillos) a rozmixujeme dohladka. Polovinu koriandru nasekáme a přidáme spolu s cibulí, čili a česnekem k pyré z rajčat. Promixujeme až bude vše hladké. |
3 | Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme okapanou rýži a 5 minut smažíme na mírném plameni, dokud se všechen olej nevpije. |
4 | Vmícháme směs z rajčat, vývar, víno a krabí maso. Zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Osolíme, přendáme do mísy a ozdobíme zbývajícím koriandrem a jarní cibulkou. |
Poznámka
Podáváme s hlávkovým salátem a plátky limetky.