Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15246

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika zelená
1 ks Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
475 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 454kJ
13% Sacharidy 46 g
4% Tuky 3 g
22% Sodík 438 mg
10% Bílkoviny 6 g

Zelená rýže postup přípravy receptu:

1

Čerstvé zelené chilli papričky (odrůdy Poblanos) a papriku opečeme nasucho na pánvi, až slupky zčernají. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit.

2

Rýži vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou, necháme 20 minut stát, poté scedíme, propláchneme pod studenou vodou a znovu scedíme.

3

Cilli i papriku oloupeme, odstraníme stopky a semena.

4

Vložíme i s česnekem do mixéru. Ze snítek koriandru a petržele otrháme lístky, nějaké odložíme na ozdobu, zbytek přidáme do mixéru. Vlijeme polovinu vývaru, zpracujeme do hladka. Přilijeme zbytek vývaru, pyré znovu promixujeme.

5

V hrnci rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli, rýži, vaříme 5 minut na mírném ohni, až je rýže zlatavá a cibule sklovitá. Vmícháme pyré, snížíme teplotu, zakryjeme, vaříme asi 25 - 30 minut, až se tekutina vstřebá a rýže bude měkká.

6

Osolíme, ozdobíme zbylými bylinkami a podáváme s plátky limetky.

7

Výborně se hodí jako příloha k rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept