Dýně v surovém cukru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýně v surovém cukru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15330 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
350 g | Cukr třtinový |
1 ks | Dýně |
1 kávová lžička | Hřebíček |
200 ml | Jogurt bílý smetanový |
1 ks | Máta |
8 ks | Skořice celá |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 133g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 62g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,8mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Dýně, Hřebíček, Máta, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý smetanový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýně v surovém cukru postup přípravy receptu:
1 | Menší dýni překrojíme napůl, vyjmeme semena, vlákna a rozkrájíme na dílky. Nandáme je v jedné vrstvě do mělkého pekáče nebo do pánve se silným dnem. Prázdná místa vyplníme jemným surovým cukrem. |
2 | Do pánve nalijeme opatrně vodu, abychom nespláchli cukr ke dnu. Posypeme mletým hřebíčkem a přidáme 2 skořice. |
3 | Pánev těsně přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni asi 30 minut, nebo až bude dýně měkká a z cukru se stane sirup. Občas dýni zkontrolujeme, aby nedošla voda a dýně se nepřipálila. |
4 | Hotovou dýni přendáme na talíř a polijeme sirupem. Každou porci ozdobíme mátou a skořicí. Podáváme s hustým jogurtem nebo créme fraiche. |