Kuřecí maso s polentovými řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s polentovými řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15360 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
150 g | Kukuřičná krupice T 600 |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
4 ks | Rajčata |
30 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 147,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chřest bílý, Cibule, Paprika žlutá, Rajčata, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s polentovými řezy postup přípravy receptu:
1 | Osolený vývar uvedeme do varu, vmícháme krupici a pod bodem varu vaříme 5 minut. Kaši natřeme ve vrstvě silné 1 cm na navlhčený plech a necháme vychladnout. |
2 | Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a konce odřízneme. Očištěné papriky, omytá rajčata a chřest nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a vše smažíme asi 5 minut na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme. |
3 | Omytá kuřecí prsa osolíme, opepříme a opékáme na oleji z každé strany asi 5 minut. |
4 | Polentu potřeme rozpuštěným máslem s nastrouhaným sýrem a vypichujeme placičky. Opečeme je v troubě pod grilem. |
5 | Maso, zeleninu a polentu upravíme na talíře a pokrm ozdobíme bazalkou. |
Poznámka
Použijeme zelený chřest.