Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15374

Ingredience

150 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mandle mleté
150 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
2 polévková lžíce Solamyl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
12% Sacharidy 44 g
19% Tuky 14 g
2% Sodík 34 mg
9% Bílkoviny 5 g

Cukrovaný zajíc postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme a postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vejce. Třeme dále do pěny, každé vejce třeme asi 30 vteřin.

2

Přimícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem.

3

Formu ve tvaru zajíčka vymastíme máslem a vysypeme mletými mandlemi. Naplníme ji těstem a zajíce pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby necháme částečně vychladnout, vyklopíme a na kuchyňské mřížce necháme zcela vychladnout.

4

Před podáváním zajíčka silně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept