Recept

Jehněčí kotlety se zeleninou na karí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15419

Ingredience

125 g Cukr krupice
4 ks Hřebíček
4 ks Jehněčí kotlety
2 polévková lžíce Kari koření
500 g Květák
2 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
250 ml Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 728kJ
12% Sacharidy 45 g
250% Tuky 188 g
25% Sodík 508 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jehněčí kotlety se zeleninou na karí postup přípravy receptu:

1

Omytý květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a obojí povaříme v osolené vodě asi 5 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev nakrájíme na kostičky.

2

Ocet povaříme asi 10 minut s cukrem, karí kořením, hřebíčkem, oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a pepřem. Marinádu nalijeme na zeleninu a uložíme do chladničky na 24 hodin. Občas zamícháme.

3

Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je asi 3 minuty po každé straně na rozehřátém oleji.

4

Kotlety upravíme na talíře spolu s okapanou míchanou zeleninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept