Jemný okurkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný okurkový salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15449 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 381,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Ocet jablečný, Okurka salátová, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný okurkový salát postup přípravy receptu:
1 | Tofu, kari, hořčici a ocet rozmixujeme v mixéru, zašleháme olej, osolíme, opepříme a přidáme sekaný kopr. |
2 | Okurky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme do dresinku. |
3 | Podáváme vychlazené. |