Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15495 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
250 g | Brokolice |
4 ks | Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
750 g | Hovězí svíčková |
250 g | Květák |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 112,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Hovězí svíčková, Květák, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hořčice kremžská, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vývar uvedeme do varu s bobkovým listem a celým pepřem, vložíme omyté maso a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut. |
2 | Oloupanou mrkev a omytý celer nadrobno nakrájíme, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme hořčici, zeleninu a za stálého míchání opečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Do zeleniny vmícháme omytou, nakrájenou pažitku. |
4 | Maso vyjmeme z vývaru a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a upravíme na talíře spolu s hořčicovou zeleninou. |
Poznámka
Podáváme se zapečenými bramborami.