Marinovaná zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná zelenina
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15542 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cuketa |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 kávová lžička | Majoránka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 914,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Majoránka, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná zelenina postup přípravy receptu:
1 | Papriky, fenykl a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a osmahneme na lžíci oleje. Přidáme fenykl, zeleninový vývar a majoránku. Vše dusíme asi 15 minut. Asi po 10 minutách varu přidáme papriky a cuketu a zvolna dodusíme. |
3 | Zbylý olej rozšleháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme zeleninu a necháme asi 10 minut rozležet. |
4 | Před podáváním pokrm ozdobíme lístky bazalky. |