Fazolky s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15551 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Fazolové lusky zelené |
2 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
75 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 313,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, povaříme je ve vroucí osolené vodě 8 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | V kastrolu smícháme sladkou a zakysanou smetanu. Přidáme hořčici, zahříváme na mírném ohni - nevaříme. Do omáčky vmícháme omytý, jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Metlou omáčku rozšleháme do hladka. |
3 | Fazolky rozdělíme na talíře a zalijeme koprovou omáčkou. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.