Recept

Krém z červené řepy s jogurtem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 15678

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 ml Jogurt bílý
1 špetka Máta
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
2 kávová lžička Piros Arany
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
900 ml Voda pitná
150 ml Víno červené
600 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 174kJ
6% Sacharidy 23 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 265 mg
18% Bílkoviny 10 g

Krém z červené řepy s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu uvaříme v 700 ml osolené vody doměkka i se slupkou. Vaříme zhruba 75 minut.

2

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na pánvi v rozehřátém oleji, přidáme na plátky nakrájenou řepu, 3 minuty opečeme, poté podlijeme vinným octem a vínem a tekutinu necháme zprudka vyvařit za občasného míchání. Osolíme, opepříme, přidáme pastu Piros Arany a citronovou šťávu. Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme.

3

Smetanu smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme a do pohárků střídavě vkládáme směs řepy a ochuceného jogurtu. Vložíme do chladničky. Mezitím uvaříme ve vodě vejce natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme dle libosti a ozdobíme jimi poháry s krémem. Na závěr dozdobíme nasekanou mátou, pažitkou a petrželovou natí.

Poznámka

Krém podáváme s česnekovými topinkami a je vhodný jako předkrm anebo jako lehká večeře v zimě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept