Mexická kukuřičná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexická kukuřičná polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15713 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapie |
500 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 20,2mg |
Draslík | 493,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexická kukuřičná polévka postup přípravy receptu:
1 | Kukuřici vysypeme na cedník, propláchneme vodou a necháme okapat. Zeleninu očistíme, pórek nakrájíme na plátky, papričku, kapii, rajče na kostičky, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Cibuli s pórkem a česnekem zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme kukuřici, kapii, papriku a jednu kostku hovězího bujónu. Přilijeme litr vody a vaříme zhruba půl hodiny. |
2 | Z polévky odebereme 4 lžíce, zbylé krátce rozmixujeme. Směs nalijeme zpět do hrnce, přidáme solamyl rozmíchaný v 50 ml vody, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a dvě minuty povaříme. |
3 | Hotovou polévku rozlijeme do talířů, do každé porce přidáme lžíci nerozmixované polévky, nakrájené rajče a ozdobíme petrželkou. |