Slané křehké pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané křehké pečivo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15758 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 430,8mg |
---|---|
Cholesterol | 208,1mg |
Draslík | 13,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané křehké pečivo postup přípravy receptu:
1 | Mouku dáme na hromádku doprostřed válu, uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj žloutky, sůl a studenou vodu. Vločky másla dáme na okraj důlku a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Z těsta utvoříme kouli, zakryjeme a necháme dvě hodiny v chladnu odpočívat. Těsto můžeme rozdělit na několik dílů a zmrazit. Vydrží až 6 měsíců, před použitím necháme 5 hodin v lednici, pak s ním zacházíme jako s čerstvým. |