Ďábelská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďábelská vejce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15769 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,3 kávová lžička | Kari koření |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 307,5mg |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 40,6mg |
Vláknina | 38,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Majonéza, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ďábelská vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce necháme přejít varem, zakryjeme a necháme 15 minut stát. Přelijeme studenou vodou a necháme 5 minut stát, oloupeme, podélně rozkrojíme. Vyndáme žloutky, bílky položíme na mísu hladkou stranou dolů. |
2 | V míse rozmačkáme žloutky vidličkou na drobné kousky, přidáme majonézu, kari, hořčici, sůl a pepř. Vše promícháme, přendáme do zdobícího sáčku s hvězdičkovým nástavcem a ozdobně naplníme bílky. |
3 | Vejce upravíme na mísu, posypeme mletou paprikou a ozdobíme petrželkou. Ihned podáváme nebo můžeme uložit do lednice. |
Poznámka
Servírujeme vlažné nebo studené.