Artyčoková chuťovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoková chuťovka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15794 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Artyčoky |
120 g | Jogurt bílý |
100 g | Majonéza |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
120 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 396kJ
2% Sacharidy 9 g
38% Tuky 28 g
34% Sodík 675 mg
24% Bílkoviny 13 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 310,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Jogurt bílý, Majonéza, Paprika mletá sladká, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Artyčoková chuťovka postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme nasekaná artyčoková srdíčka z konzervy se smetanovým jogurtem, majonézou a nastrouhaným Parmezánem. |
2 | Vše promícháme, přendáme do zapékací nádoby a posypeme mletou paprikou. |
3 | Zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. |
4 | Podáváme horké nebo studené s krekry. |