Chuťovka z uzeného pstruha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chuťovka z uzeného pstruha
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 15795 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Křen |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pstruh uzený |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 37,9mg |
Draslík | 366,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Křen, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pstruh uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chuťovka z uzeného pstruha postup přípravy receptu:
1 | Uzené filety ze pstruha roztrháme vidličkou na kousky. Přidáme smetanu, nastrouhaný křen, šťávu a nastrouhanou kůru z citrónu. |
2 | Promícháme, osolíme, opepříme, přidáme svazek jemně nasekané pažitky. |
3 | Podáváme s pita chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené.