Vánoční suchárky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční suchárky
Vánoční suchárky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 1583 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz mletý |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
40 g | Kandovaná pomerančová kůra |
40 g | Kandované ovoce |
70 g | Mandle |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Poleva čokoládová |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 97,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 86,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Citronová kůra, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Mandle, Poleva čokoládová, Rum, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční suchárky postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přisypeme nasekané mandle, anýz, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a pomerančovou kůru, nastrouhanou citrónovou kůru, rum, sůl, mouku. |
2 | Důkladně vše smícháme a těstem naplníme tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou chlebíčkovou formu. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a krájíme na tenké plátky. Plátky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v teplé troubě. |
4 | Vychladlé zdobíme tenkým pramínkem čokoládové polevy a necháme uschnout. |
Poznámka
Místo anýzu můžeme použít špetku tlučeného hřebíčku. Do suchárků můžeme navíc přidat sekané ořechy a rozinky.